16 Aralık 2011 Cuma

pişiklere birebir

Ne kadar sık alsak da bebeklerimizin altını mutlaka hepimiz pişik sorunu yaşıyoruz.Özellikle kakadaki asit onların yumuşacık tenlerini hemen pişiriyor.Bebeğimde de malesef oldu.Kıpkırmızı ,dokundurmuyor ,altını alamıyorum ,ağlıyor.Hemen ıslak mendili bıraktım,ılık su ile ıslatılmış pamuk kullanarak temizledim ve pişik kremini sürdüm.Allah'a şükür ertesi güne hiç bir şey kalmamıştı.
hammetan krem veya desitin pişik kremi ile en kısa sürede sonuç alırsınız.hammetan kremi eczanelerde bulabilirsiniz.Desintin'i her yer satmıyor,bu yüzden acil lazım olduğunda bulamayabileceğinizden en kısa yol internetten alıp kenarı koyun derim.Çünkü ben aynı sıkıntıyı yaşadım.


 

14 Aralık 2011 Çarşamba

aşure ayı





Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşure Günüdür.Bu yıl 26 Kasım'da başladı.Yapılması biraz meşakkatli olan bu tatlının yemeside bir okadar keyiflidir.Ayarını tutturmak önemli tabi.İçerisine okadar çok şey giriyorki kimileri bunu zenginlik göstergesigibi abartınc
a tadı da bozuluyor.Pazar gunu komsular yapmış , dağıttılar.Allah kabul etsin.Ama rengi , şekerinin ayarı çok önemli.Mesela portakal kabugu koyulur içine.Fazla kaçırınca olmaz,buğdayı fazla kaynatınca rengi koyulaşır yine olmaz.Yinede yapanların ellerine sağlık ,Allah kabul etsin.

Babaannem derdiki 'eğer dağıtacak kadar yapamıyorsan , bir cezvede kaynat buğdayı kuşlara at yesinler.Ama illede evde aşure pişsin.,berekettir'.

5 Aralık 2011 Pazartesi

fırında soslu baget

                                                                   fırında soslu baget
Knorr'un tavuk çeşnisini kullanmadıysanız hemen bir tane alın ve deneyin,üstelik pişirme torbası da üzerinde.Bagetleri güzelce yıkadıktan sonra tobaya doldurun .Harcı içine serpin.POşetin ağzını tutup  harcın hepsine bulaşması için salllayın.Aslında bu kadarı yeterli olıyor,poşeti kapatıp fırına koyabilirsiniz ama ben içine salça ve kırmızı biberi yarım kase su ile karıştırıp içine döktüm,ondan sonra ağzını sıkıca bağladım .Birde bir iki minik delik açtım poşetin üzerine.200 derece ısıtılmış fırında  yaklaşık 1 saat pişirdim.İŞte bu kadar .Nefisss bagetler hazır.Afiyet olsun...

eşimin doğumgününden enstantaneler

Dün gece eşimin doğumgünüydü.Yemekli misafir süprizi ve ellerimle yaptığım yemeklerden oluşan bir akşam yemeği sofrası hediyesi.
Menü;mercimek çorbası  fırında tavuk,kuru köfte,pilav , erişte ,yoğurtlu közlenmiş biber , salata .
Bugün ilk kez kayıt ypmaya başlıyorum,dolayısyla öğrenene ve alışana kadar acemice devam edecek .Mesela soframın güzel bir fotosunu çekemedim.
Fırında tavuğun tarifini vereceğim.Aman ne olacak fırında tavuk işte demeyin kulllandğım bir çeşni öyle hoş bir lezzet kattıki tavsiye ederim deneyin.
fırında piliç fleto patatesli soslu