27 Mart 2012 Salı

YENİ AYAKKABI

Geçen hafta perşembe günü ,ikide bir ayakkabısını çıkarıyordu,Ben giydiriyorum , o çıkarıyor.En sonunda giydirmiştim.Akşam yıkanırken bir de baktımki baş parmağının yanı su toplamış sanki nasır olmaya hazırlanır gibi.MEğer çocuğun ayağını vurmuş ayakkabı .nereden bileyim ? BEnde ısrarla giydirmeye çalıştımıştım.Hemen o ayakkabıları giymeye son verdik.Ev için aldıklarımızı bir kaç gün dışarıda giydik.

HAfta sonu ayakkabı alma niyetiyle evden çıkıp Forum a gitsekde koskoca Forum'da bir tane bebek ayakkabısı satan yer yok,alamadık.

Dün annem parka götürmüş,OYnamışlar , sallanmışlar , kaymışlar derken Emir yine oturmuş ayakkabısını çıkarmış.Annemde ısrar etmemiş çocuk kalmış ayakkabısız.Yine su toplamasın diye ne yapsın kadıncağız korkmuş,giydirmemiş.İyi yapmış.Akşam gidince bize anlattı tabi.İşten gelen eşim bunu duyarda  durur mu? doğru istikamet Kipa Pappa.Hemen ayak ölçüsünü aldılar , bizimkinin ayağı bir numara büyümüşşş.
Ve işte yeni ayakkabılar.Giydirdik ve çıkarmadık.OHhh be rahatladım vallahi.Güle güle giyelim .



Haydi şimdi Joker oyuncaklara.....


26 Mart 2012 Pazartesi

gezme zamanı , ALIŞVERİŞ ZAMANI

Ben hala fotograf makinası ıle gezmeyi öğrenemedim.sonra da tühhh keşke alsaydım diye üzülüyorum.Haftasonu gezmelerimizi fotoğraflayamadım.
Cumartesi günü , öğleden sonra bana gelecek gezmeye gideceğiz diye diye bir hal oldum .Babamızın da işi uzayınca dörde kadar ancak gelebildi.Çocuk baş baş yapıp  başına vura vı-ura bekledi.Kapı açıldı babayı görünce zıpladı kucağa,haydi gezmeye.Soluğu Forum Bornova ' da aldık.Herkes fırlamış dışarı.Sanki bahar , hava öyle güzeldi.Kalabalık.Çocuğunu bebek arabasına koyan gelmiş,Ortada kukla gösterisi vardı.Tabi bizimki daha anlayamıyor.Ama gitar çalan bir öğrenci vardı.Ferhat Göçer den Mehtabın Rengini söylüyor.Durduk önünde ,harçlık verdik,ilerleyeceğim ,hayır ilerleyemiyorum,şarkıyı dinleyecekmiş.Parmaklarını şık şık yapar gibi oynatıyor,sonuna kadar dinledik şarkıyı .Gözlerini ayırmadı gitar çalan çocuktan.
Kendisi gibi küçük bir çok bebek ,çocuk görünce çok mutlu oldu.Akşamüstü uykusu da arada kaynadı tabi.
NAsıl uyusun o kadar çok uyaran var ki etrafta.
Bu gün Emir 'in günüydü.Mothercare,Zara ,Kipa hep Emir için çalıştı.Yeni oyuncaklar ,yeni ciciler...

Dışarıda olduğumuz için,kavanoz hazır meyve verdim.Normalde hiç vermiyorum.Ama böyle dışarıda,seyahatte olunca rahat oluyor .O kadar acııkmışki itirazsız yedi.

Gezmeye devam . Biz yemek yerken , istemesemde birkaç tane patates cipsinide yedi.BAzen yürüdü,bazen arabada,bazen kucakta dört saat gezdik.
Akşamı yapıp eve gidince muhallebisini yer yemez tumba yatak,Hemen uyudu.Yorulmaları çok iyi oluyor.Enerjisini boşalttı.Stresini attı,rahatladı.Evde olunca çocuk sıkılıyor bundan sonra havalar güzel olur.Koca  bir kış eve kapanmaktan hepimiz sıkıldık.


Mothercare 3 adet T-shirt (indirimlilerden,yeni sezon ürünleri şu an çok pahalı)

                                                                      LCW T-shirt


                                                          Kipa F&F Tekstil çıtçıtlı bady


Yeni cicilerin ben etiketlerini söküp yıkamaya hazırlarken Emir de onları banyoya götürüyor.

22 Mart 2012 Perşembe

ÖĞLE ARASI İKİ FOTO



Anneannemizin öğle arası işi çıkınca bizde başbaşa kaldık.Yemeğimiz yedik.Dışarı çıkacaktık ama apartman girişinde yapılan kazı çalışması yüzünden evde kalınca sarmaştık ,  koklaştık,oynadık,balkona çıktık.Oyalandık.Her günkü yemek sonrası gezintisini yapamayan Emir sıkıldı tabi.Balkona çıkarak , ikna etmeye çalıştım.

21 Mart 2012 Çarşamba

İZ KALMASA BARİ

Paşa oğlum benim , nasılda mahsun durdu.öğlen arası eve gittiğimde çektim.'Dur oğlum senir fot çekeceğim' dedim ve hayret kımıldamadan durdu.kuzum benim.Yanağında tırnak yarası geçmeye başladı , umarım iz kalmaz.


YANIK ve YUMURTA AKI

Gözünü kapat , açana kadar bir hadise gerçekleşiyor.Yine böyle bir aralıkta , sebilden su koydum bardağıma ki o an düşündüm, eyvahhh! Emir yanımda ve bu gördüysen hemen tatbik eder dememe kalmadı hala suyumu içmekteyim,aradan ne kadar zaman geçebilir? kaç saniye? ağlama sesiyle gözüm sebilde.EMir sıcak suya basmış ve elini haşlamış.HEmen alıp çeşmeden suya tuttuyorum , annemlerde yine buz yok.Çeşmeye tuttukça , korkudan daha da ağlıyor.HEmen aklıma geldi Yumurta AKı . Emir'i anneme verdim,yumurtanın akını hemen çırptım ve eline sürdüm.Ağlama azaldı.İki kase,elini bir kasede tutup diğerinin içinden yumurtayı akıtıyorum,sonra diğerine .Bunu hemen oyun yaptık ve on dakikaya yakın bunu yaptım .
Sonuç: mükemmel,Çok Şükür Allahım
Kızarıklık yok Emir rahatladı,sustu ve yine oyunla yumurta akının elinin üstünde kurumasını sağladık.
İyiki aklıma geldi,çok iyi sonuç aldık.,
TAbi bundan sonra sebil olayına nasıl bir çözüm getireceğiz bilmiyorum.

20 Mart 2012 Salı

TIRNAKLAR HEP KISA OLACAK

Hamileliğimde başladım kısacık kesmeye tırnaklarımı ve bu hala da devam ediyor.Emir için tabiki .Azıcık uzun bile olsa ona dokunduğunda rahatsız oluyor.Altını alırken,yemek yedirirken,banyo yaptırırken ... ona dokunan bu ellere dikkat ediyorum her daim.Çünkü bir kaç kez azıcık uzayan tırnaklarım  çizmişti onu.Nerede ne hareket edecekleri belli değil bu çocukların.Hele bir de hareketli ise .Akıllı oldukları kadar , kıvraklar da.
Emir' gündüzleri bakan anneannemizin de tırnak uzatma gibi bir lüksü de yok tabi.Ama heralde araya giren hafta sonu ile unuttu kesmeyi.
Dün banyoda akvaryum malzemeleri iel uğraşan dayısına ulaşmak isteyen Emir'i o anda düşmekten kuratarayım derken , uzamış olan tırnaklardan biri sol gözünün yan tarafına önce saplanmış sonra aşağıya doğru pamuk cildimizi çizmiş.
Akşam eve gidip gördüğümde kanıyor sandım .O kadar taze deri ,öyle çizilmişki sanki yeni olmuş gibi taptaze kıpkırmızı duruyordu.Offf.Tabi beni arayıp söylemediği içiçn kremde sürülmemiş.Kalmış yavrucuk öyle acısıyla.Hemen Bepanthen krem sürdüm.Sabah kalktıgımda kırmızılık daha toparlanmış haldeydi.Tırnağın ilk saplandığı yerde kabuk bağlamıştı .Umarım iz kalmaz.

16 Mart 2012 Cuma

SERAMİK FUARI

Eğer İStanbul'da oturuyorsanız , dekorasyon ile ilgileniyorsanız bu fuarı kaçırmayın . Banyo ve mutfak ile ilgili tüm yenilikler orada. Malesef ben gidemiyorum,çok isterdim .Neyse fuardan sonra fuar fotolarına bakarak bu hevesimizi gidermeye çalışırız.

HAYIRLI CUMALAR

                                                  (foto bana ait değil tabiki , buradan aldım.)

14 Mart 2012 Çarşamba

Havalara dikkat ! VİCKS'e dikkat!

Her yıl olduğu gibi bu yılda düzen bozulmadı ve ben tam kış çıkarken hasta oldum.Geçen hafta ısınan havalara kanarak , aman bırakayımda saçlarım bu kez de kendı kendine kurusun dedim ve şifayı kaptım . Bir burun akıntısı ki sanki çeşme,durmak bilmiyor,durmadan akıyor.Silmekten tabiki burnumun kenarları yara olmak üzere.Çaresi kolay mucize krem Bepanthen.Burnumun kenarlarına bunu sürdüm , günde 4-5 kez .Yakmadan rahatlatıyor ve yara olmasından kurtuldum.Tek korkum Emir'e geçmesi.İki gündür evde maske ile dolaşıyorum.Çok zor oluyor ama ne yapayım.Babası uyutuyor,kucağıma lamıyorum bana öyle sen beni neden almıyorsun?neden o şeyi yüzüne takıyorsun ? der gibi bakıp duruyor kuzum.Anlattım ama anlıyormu bilmiyorum.

VE VİCKS

Hekesin bildiği Vicks.Her gripte mutlaka kullanırım.O can sıkıcı eklem ağrılarına geceden sürüp yatınca birebir.Hep şifa bulurum Tavsiye üzerine ayak tabanına sürüp üzerine çorabımı giyip yattım.Sabah kalktığımda ağrılar geçmişti.Hele öksürüğe çok iyi geliyor.Oğluma da daha önce denedim.Arkadaşlarım denedi ve herkes sonuç aldı.Yatmadan güzelce kokulu  kokulu ayak altına sür,giy yün çorabı , yat.
Herkese acil şifalar