20 Mart 2013 Çarşamba

babadii ve oyun grubu

Geçen haftadan beri bir babadi'dir tutturdu gidiyor Emir paşam.Önce babaanne dedğini zannetik .Açtık telefonu babaannesiyle konuşturduk.Sonra baktım babasına babadii diyor.Aaaa aslında babacım demekmi istiyor demek ki dedik.Sordum oğlum babacım mı demek istiyorsun? ,gülüyor.Şimdilik babadi = babacım.

Geçen cumartesi ilk defa anne bebek grubuna katıldık.Emir gayet iyi uyum sağladı.Oradaki oyuncaklar oynadı.Oyuncakları paylaştı.Bir tanesi elinden almak istiyor ,olsun annecim ver diyorum veriyor.Genel tabloya baktığımda bağımsızlaşma durmunun hiç de fena olmadığını gördüm.Ara ara gözden kaybolduğumda anne annee diye aramaya başladığı anlar oldu elbette ama ilk için başarılıydı.
Meyve saati oldu,parmak boyama yaptılar,davul çaldılar,zıpladılar.Emir güzel bir gün geçirdi.







13 Mart 2013 Çarşamba

montessori

Bu aralar pek yazamıyorum .Bir taraftan iş,ev ,Emir derken günler geçiyor.Evde bir takım değişiklikler yapılıyor.Elbette Emir için.Montessori'yi az da olsa evde uygulamaya çalışıyorum.Biraz aktivitelerini,biraz araçları ona göre düzenlemeye çalışıyorum .

İhtiyacımız olan masa ve sandalyeyi sonunda aldık.Aldık ama Montessori weaning chair and table ölçülerinde değil.Malesef Türkiye'de satılan bir yer bulamadım.Dolayısıyla mobilyacıya yaptırmamız gerekiyor.Eğer bilen varsa lütfen bana da bilgi versin.




İnternette bunun ilgili bilgi olan sitelerden bir kaçı :
http://montessorihomes.blogspot.com/p/what-is-montessori.html
http://www.michaelolaf.net/08%20weaning1.pdf
http://www.howwemontessori.com/how-we-montessori/2011/09/sgd.html

Yukarı Montessori Sütten Koltuğu, Bebek Koltuğu, Küp Sandalye Yuvarlak

Kil 2 kamp
alıntı:http://www.howwemontessori.com/how-we-montessori/australian-montessori-families/