14 Aralık 2011 Çarşamba

aşure ayı





Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşure Günüdür.Bu yıl 26 Kasım'da başladı.Yapılması biraz meşakkatli olan bu tatlının yemeside bir okadar keyiflidir.Ayarını tutturmak önemli tabi.İçerisine okadar çok şey giriyorki kimileri bunu zenginlik göstergesigibi abartınc
a tadı da bozuluyor.Pazar gunu komsular yapmış , dağıttılar.Allah kabul etsin.Ama rengi , şekerinin ayarı çok önemli.Mesela portakal kabugu koyulur içine.Fazla kaçırınca olmaz,buğdayı fazla kaynatınca rengi koyulaşır yine olmaz.Yinede yapanların ellerine sağlık ,Allah kabul etsin.

Babaannem derdiki 'eğer dağıtacak kadar yapamıyorsan , bir cezvede kaynat buğdayı kuşlara at yesinler.Ama illede evde aşure pişsin.,berekettir'.

1 yorum:

  1. canım allah kabul etsin, bereket şifa olsun. ben yapamadım maalesef:(

    YanıtlaSil