1 Mayıs 2012 Salı

çocuklar gülerek uyansın




Takipçisi olduğum 'bir adam bir bebek' bugünkü yazısında çok güzel bir haberi paylaşıyor bizlerle ,bende sizinle paylaşıyorum,



Huggies çok güzel bir projeye imza attı. DryNites® ve Türk Çocuk Ürolojisi Derneği, gece alt ıslatma problemi yaşayan çocukları ve ailelerini, “DryNites®’LA ÇOCUKLAR GÜLEREK UYANSIN“ projesi ile bilinçlendiriyor…
Huggies’in gece alt ıslatma problemi yaşayan çocuklar için ürettiği emici gece külodu DryNites® bir bilinçlendirme projesi başlattı. DryNites®, Türk Çocuk Ürolojisi Derneği işbirliği ile başlattığı proje ile sorun yaşayan çocukları ve onların ailelerini bilinçlendirmeyi hedefliyor. Proje kapsamındawww.cocuklargulerekuyansin.com bir paylaşım platformu olarak açıldı.
Birçok çocuğun ve ailelerinin konuşulmayan ortak bir sırrı var:  “Enürezis Noktürna” Enürezis Noktürna yani “Gece Yatak Islatma Problemi” 4-12 yaşındaki her 5 çocuktan 1’inde görülüyor. Uykuda “istem dışı idrar boşaltması” rahatsızlığı yaşayan çocukların %99’u 15 yaşına kadar bu sorunu atlatıyor. Ancak uzun sürebilen bu rahatsızlık onları da ailelerini de sıkıntıya sokuyor. İyi uyuyamama, suçluluk duygusu, utanma en basitinden yaşananlar…  İdrar torbasının kapasitesi, belli bir hormonun eksikliği veya genetik sebeplere bağlı olabileceği gibi farklı fizyolojik faktörler de bu soruna neden olabiliyor. Sorunun üstesinden gelmek konuşmamakla mümkün olamıyor. Esas sebebi anlayıp doğru tedaviyi uygulamak üzere mutlaka bir uzmanla görüşmek gerekiyor. Ayrıca bu süreçte aile fertlerinin anlayışlı olması da büyük önem taşıyor.
DryNites Sağlık Bakanlığı Tarafından SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) geri ödeme kapsamına alınmıştır.
Projenin destekçisi sevgili Pınar Reyhan Özyiğit şöyle sesleniyor;

Sevgili dostlar,Tam 10 yıldır biz anneler ve çocuklarımız için çalışıyorum, yazıyor, çiziyor, yoğun halde “annelik” konularına odaklı yaşıyorum. Bir çok konuda soruna, resmi veya toplumsal bir çok konuya elimden geldiğince el atmaya çalıştım. İş hayatımda daima sosyal sorumluluk projeleri yapmaya özen gösterdim, halen de hassasiyetle bu konuyu önemsiyorum. Ve bu kez beni cidden çok heyecanlandıran bir proje için gönüllüyüm. Türk Çocuk Ürolojisi Derneği’nin desteği ile Prof. Dr. Serdar Tekgül ile elele tutuştuk. Huggies & Dry Nites ekibinin severek sahiplendiği bir işe koyulduk. Alt ıslatma sorunu olan ve bunu tek başlarına yaşayan çocukların sizlerle birlikte gülümseme melekleri olmayı hayal ediyoruz.
Onların annelerine “bu sorunun ürolojik bir sorun olduğunu” anlatacağız ki hemen çocuklarını doktora götürsünler. “Utanma, saklama, saklanma bu bir sağlık sorunu paylaş bizimle her şeyi dök içini rahatla sen yalnız değilsin” diyeceğiz ki başkaları da olduğunu öğrensin.
Altına çiş kaçıran ve bundan çok utanan çocuklarımızın da tedavi ile bu hastalıktan kurtulmalarını ve öz güvenlerini kazanmalarını sağlayacağız ki bilsinler, “sınıfta bu sorunu yaşayan sadece sen değilsin orada bir başkası daha var ve o da saklıyor yaşadıklarını, senin gibi istemeden” diyeceğiz…
Bu nedenle desteğiniz bizim için çok önemli, çok değerli…Eğer  projemizi siz de arkadaşlarınız, akrabalarınız ve sosyal çevreniz ile paylaşırsanız, sadece anlatırsanız bile çok büyük bir iş yapmış olacaksınız.
Benzer şeyleri yaşayan bir annenin, bu sorunun ürolojik bir sorun olduğunun ve sadece doktor kontrolünde tedavi ile çözülebileceğinin farkına varmasını sağlayacaksınız.
Böylece bir çocuğun da gülümseyerek uyanmasının sebebi siz olacaksınız.
Küçücük bir çocuğun geceleri istediği sütü içmesini, yemek sonrası dilediği kadar karpuz yiyebilmesini ve diğer arkadaşları gibi sabah yataktan mutlulukla kalkmasını siz sağlayacaksınız…
Tek yapmanız gereken projemizi duyurmaya yardımcı olmak, paylaşmak, paylaşılmasını sağlamak!
Çok teşekkür ediyoruz çünkü şimdi senin de yardımınla çocuklar gülerek uyanacak…
Pınar Reyhan Özyiğit”Haydi bu güzel projeyi destekleyelim, alt ıslatma problemini yaşayan çocuklarımızın bundan kurtulmalarını sağlayalım.

Konunun destekçisi Pınar Reyhan Özyiğit gerçekten çok takdir ettiğim bir anne.Bu projenin de gönüllü  destekçisi.



Ben de blogumda duyurmakla bir nebze olsun katkı sağlayabilirsem ne mutlu.Gönülden kutluyorum bu işin içinde olan herkesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder