22 Mayıs 2012 Salı

su çiçeği aşısı

15.ayımızı bitirdik .bu aylarda su çiçeği aşısı oluyormuş.Özel aşıymış,devlet karşılamıyor.Eczaneden aldık,sağlık ocağında vurulduk bugün.Tabiki kısa süreli bir haykırış.Kızdı hemşireye.Bana bu acıyı kim verdi der gibi baktı hemşireye , sonra döndü arkasını.Dedesi dışarı çıkardı.Bu arada doktorun dolabındaki iş makinasına hemen el koyduk,onunla avundu.

Büyüdü artık.Kızdığında tepkisini koyuyor ortaya.Bir yere kafasını, elini , kolunu çarpıp canı acıdıysa o nesneye dönüp kızıyor,bir de o küçük elleriyle vuruyor.Bazende parmağıyla hıııı diye kızma hareketi yapıyor.

Hayır kelimesini az kullanmaya çalışıyoruz , doktorumuzun tavsiyesiyle.Ama bir şey hayır ise o hayır kalıyor.Kalıyor da uygulayan yok.Yapmaya devam ediyor.Hayır dediğin şeyi aman annem kızdı, babam kızdı yapmayayım demek yok.Engel olunca kızılca kıyamet kopuyor.Ne yapacağız böyle bilmiyorum.

Bir kaç haftadır iş makinalarına takılmış durumdayız.Annemlerin olduğu caddede  İzsu, fiberoptik çalışması derken kazılmayan yer kalmadı .Dolayısı ile iş makinalarının biri geldi biri gitti.Bizimkide oyuncak olarak iş makinalarına sahip oldu.Gözü başka oyuncak gömüyor.Kitaplara da ara verdi bu ara.Aslında bunlar yaşına uygun oyuncaklar değil ama kepçe diye deli olunca bizde aldık.Doğrumu yaptık bilmiyorum.

3 yorum:

  1. Geçenlerde bir haber çıktı, aşıyı devlet karşılayacakmış bu yaz itibariyle. kuzey 21 aylık. onun doktoru 2.yaşında yaparız demişti. devlet karşılamasa bile ben 2 yaşında yaptıracağım.
    geçmiş olsun sizede sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. yaaa bizimki birde kendini yere atmayı öğrendi.İstediği olmayınca hooop bırakıyor kendini yere :)bizde hayır dememeye çalışıyoruz ama nafile, ne yapacağız bilmiyorum .

    YanıtlaSil
  3. Bugün Ada' da aşı oldu. 2 bacağından ve sağ kolundan.Nasıl ağladı görsen..Dayanamıyorum bede.Zamanla alışırım sanırım:) Sevgiler

    YanıtlaSil