4 Eylül 2012 Salı

keşke deme

Heralde ilk çocuk olduğundan , bizim aç gözlü oluşumuzdan olur olmadık görüp sevdiğimiz şeyişak diye alıveriyoruz.Olmaz olmaz , alma.alma .Orada önce bir dur , düşün ,bu kaç para,bu paraya bu değer mi? bunu alırsam oynar mı ,sever mi? ne kadar süre kullanır ? sonra bunu ne yaparım ,verir miyim ? satar mııyım? atar mıyım ?......Aaaa olur mu kim düşünecek bütün bu soruların cevabını.Eh düşünmesezsen sonra hem verdiğin paraya acırsın hemde onu nereye sokacağını bilemezsin.

İşte benim Emir ile ilgili alıpda pişman olduğum şeyler var ,Elbette almayıp pişman olduklarımda.Paylaşmak istiyorum.

1-Playskool ilk arabam


Bir kere o ilk ayağa kalkmaya başladığı sıralarda yürümesi için tasarlanan bu araba bana hiç güvenli gelmedi.Çünkü , tutuyor,ittirmeye çalışıyor  o sırada zaten dengeyi zor sağlıyor.O an ellerini bir bıraksa surat pat diye yere yapışır mazallah.Onun için ben başlarda hiç yalnız bırkamadım.
Anneler hisseder ya , bende bırakırsam düşeceğinden emin olarak bırakmadım .Zira sekiyordu kendisi itmeye çalışırken.

Şimdi 1,5 yaşında üzerine oturarak araba gibi kullanıyor.Çok da meraklı değil ama .İki dakika oturuyor,oturmuyor.Yandaki o renkli aparatlarla çıkıt mıkırt yapıp iniveriyor.
Diyeceğim o ki almasak olurdu.

2-playskool yaramaz toplar




Bu oyuncağı da durup düşünmek gerek.Gördüğünüzde çok seversiniz .O da en başta sever ama sonra bıkar ve kenarda duru.Haftada bir iki oynar , sonra fil bir kenarda oturur,dekor olur.

3-Hamak

Gördüm , bayıldım , hemen aldım .Eve kurduk bir iki yattı.Sonra dönmeye başlayınca yere yuvarlanmasına ramak kala tuttum ve hamam olayımız son buldu.Evde kapladığı yerden dolayı satayım dedim.Sonrada aman ondan gelecek paraya deyip , ihtiyaç sahibi birine verdik.Geçen hellobaby ' e gitti, bizimki  hamağa yatmaz mı? kalmak istemez mi.Allahhım dedim ya , bu kadar olur.Bir an pişman oldum verdiğimi.Sonra döndüm aldığıma derken , pişman olmayacağım aman , salla gitsin dedim.Evde olsaydı zaten yine aynı şeyi yapardı ki artık zaten sallanamaz büyüdü.

4-fisher price ana kucağı









Bu ana kucağını 6.aydan sonra aldık .Ek gıdaya başlamıştık.Emir de oturmaya başlamıştı rahatlıkla.Yaklaşık 4 kulandık kullanmadık.Ayaklanmaya başlayınca bu artık ona pek cazip gelmedi.Üstüne çıkmaya başladı .Çıkıyor,ayakta dikiliyor.kısa süreli kullanıma uygun bir ürün çok cici.Alttan titreşimli ama çok az kullanabildik.Şimdi o da bir köşede duruyor.Pisi pisi diyor üzerindeki aslana.



16 yorum:

  1. Hamak ve ana kucağından bizde de var:)Ben de bazen böyle düşünür gibi oluyorum sonra hemen "yok canım daha kullanılır" diyerek sonu pişmanlığa çıkacak fikirleri dağıtıyorum:))Ama şimdi sen böyle mantıklı mantıklı anlatınca, sanırım ilerideki bu tip yazıma konu olacaklar:))

    YanıtlaSil
  2. değilmi ama ya .hoş yapacak bir şey yok , biz yine bir şey görsek yine alırız :))

    YanıtlaSil
  3. Aldığım haberlere göre Emir'in odası gelmiş Çiler ablacım.. Yatağın üstünde zıplamış mutluluktan :D Dekarosyonu bitince (şimdilik) buradan bir göreyim :) Sonra ziyarete gelirim ;) Dün öptüm kokladım Emir'ciği, ohh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet geldi canım ama tamalanmadığı için paylaşmadaım burada.evet haberlerını aldım dün , en kısa zamanda gorusmek dılegıyle opüyorum

      Sil
  4. çok faydalı bir yazı olmuş Çiler.Ben de hep özeniyorum, yok şunu alalı yok bunu. :)) Şimdi den bende bile var yani,:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşejjur ederım amaca hızmet ettıyse ne mutlu bana ;)

      Sil
  5. Kesinlikle çok güzel bir yazı olmuş Çiler
    Her madde de "doğru" dedim. Güzel diye alınan bir çok şey malesef sonradan gereksiz geliyor.
    İlk arabam almaya ramak kalmıştı ki almadım. Yazıyı okuyunca iyiki almamışım dedim. Hamak desen bizde başkasına verdik. Çünkü orda yattıkça uyandı hep!
    Ana kucağını uzun bir süre kullandım yani sığıncaya kadar :)
    Mama sandalyesi var birde mesela. Onuda yine internetten alırken yakın bir arkadaşımızdan aldık gecici olarak. İyikide öyle olmuş. Çünkü yürüp ayaklandığında asla oturmak istemedi. Öylece kenarda duruyor şuan da. Ve de çok pahalı tüm bunlar. Gereksiz para harcanıyor aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mama sandalyesi tavsiye ni çok dikkate aldım ben mesela Emre'cim:))

      Çiler'cim buradan da bulaştım yorumlarına , Sevgiler:)))

      Sil
    2. çok iyi ettin , ne güzel :)))

      Sil
  6. Evet Emre'cim,aslında bu yazıya mama sandalyesını de eklemek gerek.valla acıyorum paraya.ha çocuguna verıyosun ne acıyosun demesınler , aç , kıyafetsız gezen onca çocuk varken durup düşünmek gerekiyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hiçbirini almadım ben bunların birden şanslı hissettimkendimi :)
    Ama mama sandalyesi konusunda sizinle aynı fikirde değilim ben 0+ mama sandalyesi almıştım doğduğundan beri tepesinde benimki. Ne zaman sıkılır bilmem ama en az 3-4 yaşına kadar kullanırız diye düşünüyorum.
    Tabi benim hesabım Asya'nın hesabına uyarsa :))

    YanıtlaSil
  8. :)mama sandalyesinin hakkını veriyoruz ama pahalı urunler arasında yer alıyor iyi bir sey almak ıstedıgımızde .bende sureklı oturtuyorum , yemek yeri orası ama bu ara artık buyumus gibi sandalyeye oturmak ıstıyor

    YanıtlaSil
  9. ne kadar bilgilendirici olmuş bu post benim de abimlerin oğlu olacak ilk çocuk insan tecrübesiz oluyor benimde her gördüğümü alasım geliyor bunları eliyoruz demek ki hoş daha kasımda doğacak ama yine de insan heves ediyor önceden herşeyi almaya:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet heveslenıyor ınsan ama kendını tut bence,olur olmaz herşeyi alıyoruz sonra,sağlıkla kucağınıza alın inşallah

      Sil
  10. Faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık.Ben de iyi ki almışım dediklerimi yazıyordum sizin bloğu buldum :) Bizde yaramaz topların eski modeli var, oğlum 2,5 yaşında hala severek oynuyor. ama bu filli modelinden kimse memnun değil, eskisi daha güzeldi sanki içindeki topların hareketini görebiliyordu çocuk ilgisini çekiyordu.Mama sandalyesini hala kullanıyorum, iyi ki almışım dediklerimden benim için mama sandalyesi.Takipteyim bundan sonra, bize de beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , memnun oldum , gelicem bloguna,sevgiler

      Sil