2 Ekim 2012 Salı

ishal , kusma ve enfeksiyon


Çarşamba gecesi,
Emir'in yemeğini hazırladım ve başladım yedirmeye .Bir kaşık yemek verdim , arkasından bir kaşık yoğurdunu verdim ,yutkundu ,yutar gibi oldu ,yutamadı ve ne varsa çıkardı.Ağzından burnundan geldi,doğru banyoya .Yıkamak istiyorum elini yüzünü ağladı ağlayacak ,mızıklıyor.Her yer kusuk içinde kaldı.Hemen soyduğum gibi eşimi çağırdım içeriden .O Emir'i aldı,ben ortalığı ve kendimi temizledim.Yıkadık , giydirdik ama karnı hala açtı.Ne versem bilemedim.Süt istedi ,süt verdim.Uyuduk.
Gece uyandığında her zamanki gibi sütünü hazırlayıp verdim.İçti , içti ve hepsi dışarı.

..........


Aslında gün gün yazmak istiyordum.Bugün salı ve biz geçen cuma gününden beri kusuk ve ishal ile uğraşıyoruz.Moral sıfır.Enerjim bitmek üzereyken çok şükür dün öğlenden beri bir şeyler yemeğe başladı.


Çarşamba,perşembe ve en sonunda cuma günü kusma ve ishal tavan yaptı.Cuma akşamı sütünü içti yine kustu.Gece sütünü içti yine kustu.

Bu arada reflor ve emedur fitil kullandık ama tabiki sonuç alamadık.Kustuğu için ilacı çıkarıyordu , ishalden dolayı fitil etkisini gösteremiyordu.

Cumartesi sabahı uyandığında halsiz , bitkin bir haldeydi.artık hiç hali kalmamıştı.Allahtan su içiyordu.

Doktorumuzla sürekli temas halindeydik.
Cumartesi görmek istedi,götürdük.Antibiyotiğe başlama kararı aldı , çaresiz.Her ne kadar ilaç kullanmak istemesede enfeksiyon söz konusu olduğundan ,kaçınılmazdı.Kaka inanılmaz kokulu ve yeşilimsi idi.
Bu da enfeksiyon habercisiymiş.
Cumartesi öğleden sonra düzelmeye başladı.Sevindik.Gece süt yerine muhallebi verelim dedik.Vermez olaydık.Onu da çıkardı.
Gece yine 60 cc kadar süt verdim ve kustu.Haydi yine başa döndük.
Belliki süt ve ürünlerini vermeyeceğiz.Ama Emir de sütsüz duramıyor.Kesin karar aldık,vermedik.

Pazar sabahı pek bir şey yemedi öyle baygın baygın durdu.Uyudu ,uyandı.Bolca su içti.

Makarna,pilav , haşlama patates yaptım .Bir iki makarna yedi.Muz yedi.Bir iki bebe bisküvisi aldı ve meyve suyu içti.Biraz kendine gelmeye başladı.

Pazartesi sabahı iki bebe bisküvisi ve meyve suyu içti.Kusma kesilmişti.

Bir kez kaka yaptı.Bu da iyidi.Öğlen şehriye çorbasını içti,uyudu.Daha iyiye gidiyordu.
Akşam yine hafif çorba verdim.Yoğurt yok.Sonra biz yemeğe oturduk.Bamya yiyorduk ki,Emir de yemek istedi.Şaşırdım.Korktum da.Ya yine kusursa diye.Ama doktorumuz , o kendisi talep edecek,ısrar etmeyin,kendisi istesin demişti.Ezmeden bütün bütün ağzına aldı,yedi.Normalde ezmeden verince yemezdi hiçbirşeyi.Yavrum  o kadar aç kaldıki yedi.Sonra kavun kesmiştik ondan da yedi. İçim rahatladı.O yedikçe ben sevindim.Saati geldiğinde yine başladı 'füüfff füüff' demeye.Babasını alıyor buzdolabının başına götürüyor,ondan süt istiyor.Olmuyor,beni çağırıyor benden istiyor.Bitmiş yarın alacağız diye geçiştirdik.
Gece Tahıllısını verdim milupanın,yedi.Böylelikle sütü unuttu.Ama gece uyandığında yine istedi bu kezde şeftali suyu verdim 50 cc kadar,uyudu.

Bugün sabah kahvaltısına çok az çay koydum ,ekmek ve peynirle onu yedi.

Ara öğün de  şeftali ve bisküvi yemiş.
 Şu ana kadar iyi gidiyoruz .Fakat henüz ishal geçmedi.

Böyle sıkıntılı günler geçirdik.Allah beterinden korusun .Çok şükür ki iyiye doğru gidiyoruz.Tüm çocuklar hep iyi olsunlar , hiç hasta olmasınlar.Dünyanın en güzel varlıkları onlar.


Ayrıca , alt iki azımız birden  patladı.Tabi dişler de buna eklenince çocuk çok hırpalandı.Diş zaten başlı başına bir sıkıntı.Ağrısı,ishali .Yani bizim hem enfeksiyon hem diş karıştı birbirine.


Şükürler olsun bu günümüze , sağlıkla kalın.


11 yorum:

  1. Oyyy kıyamamm

    Çok gecmiş olsun... Dişlerinde ağrısı tuz biber olmuş enfeksiyonun üstüne. İnşallah biran önce eski haline döner Emir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amınn canım ınsallah,sevgılerımle opuyorum

      Sil
  2. cok gecmis olsun hemen iyilessin emircik :(

    YanıtlaSil
  3. geçer bir an önce inşallah Çiler,çok üzüldüm ve yaşayarak okudum her satırı
    bamya yemiş,istemiş ya gerçekten iyiye gidiyordur inşallah
    toparlasın,hemen haber ver bize de,yaz buraya tamam mı? tüm çocuklarımızdan uzak dursa keşke şu hastalıklar dediğin gibi...öperim minicik oğulcuğunu

    YanıtlaSil
  4. çok sağol içten dileklerin için ,hastalıklar uzak dursun tüm çocuklardan her zaman ,biz de sizi öperiz

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun Çiler.Basit gibi görünen nezle de bile nasıl mahvoluyor insan.Her türlüsü uzak olsun kuzucuklardan. Allah daha kötüsünü göstermesin.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ÇOK SAĞOL AMIN CANIM SEVGILER

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun. Blogunu yeni gördüm takipteyim ben de beklerim...

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim hoşgeldin,bende geleceğim

    YanıtlaSil
  9. Nasıl oldu,daha iyi mi yavrucuk?

    YanıtlaSil