28 Ocak 2012 Cumartesi

DİŞİMİZ ÇIKIYORRRR

Çarşamba :öksürk geçmeyince ,doktor gelin göğüse inebilir,kontrol edelim demişti ve biz tekrar götürdük.Bişi yok ciğerler temiz Allaha şükür.İlacı değiştirdik.Bir şurup vermişti Rinogest.Bu şurup bazı çocuklarda aşırı sakinlik bazılarında ise hiperaktiflik derecesinde hareketlilik yaparmış.Bizde aşırı hareketlilik,huzursuzluk yaptı.İLacı kestik.Bir gece sabaha kadar bu ilaç yuzunden uyuyamadık,perişan olmuştuk.Bunun yerine Actifed diye başka bır şurup verdi,burun akıntısınıda kesmek için.
Gıcıklı öksürük devam ediyor.Bir kaşık bir şey yiyiyor ,öksürük bir geliyor öksürmekten kusuyor.Ama bu gece bıraz daha rahat uyudu .
Perşembe  : Sabah kahvaltısını yemiş,ama öksürük tutunca kusmuş.Öğlen eve gittim,kucagıma aldım ,ağzına bakayım dedim.Çünkü kaç gecedir agzından resmen alev çıkıyor,öyle sıcak damakları,yanıyor.Aaannaaaaaa  Emir'in üst dişi çıkıyor,yarım pirinç tanesi kadar bir beyazlık oluşmu üst dişte.Ahh kıyamam ben sana ,hem grip hem diş hepsi birbirine karışmış yavrucağın.Zaten bebeklerde diş çıkarken öksürük de oluyor.Normalden daha fazla su içiyorlart, yenek yemiyorlar.SAğolsun  Babyorajel .Hemen sürüdm.KUzucuk sankı bılıyor gibi jeli koydugumuz bir çanta .İçinden jeli çıkarıp bana veriyordu dün,sür diye bende sürmüştüm iyiki sürmüşüm çocugun ağrısı varmış.Üst ilk dişimiz hayırlı olsun .
Gece daha rahat uyuduk , ateş biraz var.Bİr kaşık Calpol RAhatlatıyor,agrısını alıyor,ateşini indiriyor.
Cuma : Çok seyrek olarak öksürük sürüyor.Yememeye devam.Öğlen neyseki bir tas çorba içmiş.Ama ardından gelen gıcık öksürük yine kusturmuş.Akşam 18 de bır muz verdım yedi.Aç tabi.OOOhhhhh  .O yedi be  doydum.Biraz oynadık 19,30 gıbı de çorbasını yedirtme çabasına başladım.O sırad bende pilavımı yiyecektim ama Emir'in merakı buna izin vermedi.Tabağıma iki eliyle bir daldı.MAsa,yerler kolaarı ,elleri, benim üsütüm her yer pilav.Yetmedi,tabağı ters çevirdi,ohh maşallahh ,annem sessiz ye çocum ye sen diyor başka birşey demiyor,diyemiyor.YEterki yesin .Pilav taneleri eline yapışmış ,ağzına götürüyor yemeye çalışıyorben hemen çorba desteği.Çocukların kendi kendilerine yeme isteği ile ilgili çabalarını engellersek biliyorumki yarın biz istesek de o zaman onlar yemek ıstemeyecek.Kitaplarda , doktorda bunu soyluyor,artık kendisi yiyecek , siz destekleyeceksinzi,bizde bunu yapıyoruz.Ama çok da keyifli.Çok rahat ve sabırlıolmak lazım .EE ne olacakki aldım ıslak mendili her yeri sildim.üstünü değiştir at makinaya yıkansın ama onun iştahı kırılmasın.Öğreniyor,öylede mutlu oluyorki.Bize bile ikram ediyor.MAkina evde kalmış keske olsaydıda çekebilseydim.

1 yorum:

  1. çilercim geçmiş olsun canım, okudukça içim bir garip oldu, miniklerin hastalığı hem onlara hem de annelerine ne zor, allah başka sıkıntı vermesin.kısa zamanda bişiciği kalmasın minnoşun inşallah. ee tabii sen de zorlanıyorsun haliyle, için perişan...
    yemek yeme konusunda ben de destekliyorum yazdıklarını, tabağına koyuyorum meyvaları, istediğini yesin, çatal da veriyorum... yarısı yerde, yarısı önlükte, yarısı mama sandalyesinde, bi kısmı da midesinde :) çok keyifli, ben batırıyorum elini tutup çatala, o ağzına götürüyor. bu aralar kivi favori meyvamız.
    sevgiler, kolaylıklar.

    YanıtlaSil