11 Haziran 2012 Pazartesi

KIRMIZI KIRMIZI BENEKLER

Perşembe günü başlayan krımızılıklar hala geçmedi .Hatta yayıldı .Başları sarı sarı olmaya başladı,aynı sivilce gibi.

Tam bir panik hali.Cuma doktora götürdüğümüzde alerji teşhisi koydu.Yalnızca omuzlarda kızarıklıklar şeklindeydi.Bir krem verdi , geldik.Cumartesi günü yayılmaya başladı .Sanki sivilce gibi başları sararmaya başladı.Doktorumuzla sürekli iletişim halindeydik.Kreme ek olarak alerji damlası verdi.

Pazar sabah bacaklarada atmıştı.Kahvaltıdan sonra solugu Kent hastanesinde aldık.Nöbetçi çocuk doktoru varmış, iyi .Ama size önce acil doktoru bakıyor,aa ben anlayamadım deyip ücret karşılığı isterseniz bir çocuk doktoru görsün diyorlar .Sen zaten panik içinde parayımı düşüneceksin.Neyse baktı.Hemen antibiyotik şurup ve antibiyotik krem.

Çıkışta faturayı beklerken , önüme matbu bir kağıt uzatılıyor.Yeni yasada acilden girişlerde ücret almak yasak olduğu için , bizim ödediğimiz ücreti kabul ettiğimizi kibarca anlatan bir metin.İmzaladık tabi ki.Sanmayın yani özele gideceğiz ücret ödemeyeceğiz , onlar bununda yolunu bulmuşlar.

Geldik eve.Doktorumuzu aradık .Antibiyotiğe hemen hayır dedi.Kullanmayacağız.Antibiyotikli kremi kullanalım dedi.İyi,içim rahatladı.Hiç istemiyordum antibiyotiği kullanmak.

Bu arada şimdilik çilek ve yumurtayı kestik.

6 yorum:

  1. aynı kızım bir aylıkken olan sivilcelere benziyor bize fenistil isimli zararsız bir damla vermişti hemen düzeldi, ben de çilek,çikolata,fıstık türleri,narenciye türlerini (asitli) kestim. benim tahminime göre çikolata ve fıstıktan oluyor

    YanıtlaSil
  2. ay galiba geçmiş olsun demeyi unuttum acil sifalar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler sağol,
    aynen fenistil krem verdi , başarıçlı oldu.ancak sivilce hali devam edince ve hastnedeki dr.un yonlendırmesı ıle bactroban ısımlı antıbıyotıklı kreme gectık

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun, bactroban bizde kullanıyoruz ara ara yaralanmalarda, oldukça iyi bir krem, inşallah sizde de işe yarar.

    YanıtlaSil
  5. ınsallah , az once baktım sankı yaramaya başlamış gibi

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun, bazen Ada' da çıkıyor o sivilcelerden.Bu ayki dr.kontrolünde bende soracağım.Bi ara nutellayı abartarak yemiştim, acaba ondan mı oldu.

    YanıtlaSil